Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 4 iulie 2007

PAINE CU TARATE DUPA METODA ARTIZanala ''jenyk''

Ingrediente;

225 g.faina integrala
225 g.tarate
360 ml.apa calduta
un cub praspat de drojdie



MOD DE PREPARARE


Se amesteca fainurile,sarea,drojdia si apa calduta,atat cat sa se adune toate impreuna.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Se acopera cu o folie sau punga de plastic si se lasa la crescut intre 10-30 de ore.Eu am lasat cca 14 ore,la frigider fiind prea cald!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Se rastoarna pe masa impreuna cu putina faina integrala si se da forma dorita de paine.Se lasa inca ,2 ore la dospit intr-un lighean,cu hartie de copt.
Eu am pus intr-o forma rotunda pentru ca, urma sa o coc in tuci.

Se incinge cuptorul din timp si pui tuciul cu capac sa se infierbinte,inainte sa coci aluatul in el.


Se coace pentru 30 minute cu capac si inca 15 minute fara el!

Se lasa sa se racoreasca pe un gratar din lemn.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Sectiune.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Se poate pastra in congelator pe timp de vara si se incalzeste la microunde. Ori se scoate din timp,inainte de a se consuma.

PAINE INTEGRALA DUPA METODA ARTIZANALA Jenyk




Reteta e f simpla, nu cere timp de lucru, doar rabdare pt ca dospitul dureaza intre 14 pina la 30 de ore.
450 gr faina integrala, 1 lingura de drojdie uscata[sau un cub de drojdie proaspata] 1/2 lingurita de sare, 360 ml de apa. Faina, sarea si drojdia se amesteca, se adauga apa calduta si se amesteca doar pina ce se aduna toate impreuna, se acopera cu folie de plastic si se lasa in bucatarie timp de 14-16 ore, sau daca e vara si cald se poate pune in frigider pina a doua zi. Ceea ce place la lume e faptul ca poti jongla cu orele, o framinti de seara( framintat e un fel de a spune ca nu ia mai mult de 30 sec tot framintatul) si socotesti orele pt a doua zi cind vii de la lucru sa continui cu restul. Se poate lasa la dospit pina la 30 de ore. se rastoarna pe masa cu faina si incerci sa-i dai forma de paine( chiar ca n-are importanta, doar ca sa-i scoti putin aerul din ea) si o lasi la dospit alte 2 ore.
Incalzesti din timp cuptorul si pui in cuptor tava in care o coci ca sa fie fierbinte cind o rastorni in ea.
De recomandat,o cratita cu capac!Eu,am pus intr-o forma de cozonac din teflon, fara capac.Nu e nici o problema.
Nu se lipeste in orice fel de tava folosesti, nu trebuie unsa.Poti pune putina apa in tava.
Se coace pt 30 min acoperita(pt o crusta mai buna) si 15 min descoperita sau in total 45 min.

PAINE ARTIZANALA

[b]PAINE ARTIZANALA[/b]E un fenomen aici in America, ii zice "No Need To Knead Bread" si se refera la o metoda foarte simpla de a face piine, metoda care si un copil de 6 ani o poate face.Mie imi aduce aminte de piinea care o facea bunica la tara.Aici a aparut si o carte (sau poate si mai multe), in food bloguri toti comenteaza, iar ziarele mari ca New York Times iau interviuri si scriu articole despre procedeul asta.Reteta e f simpla, nu cere timp de lucru, doar rabdare pt ca dospitul dureaza intre 14 pina la 30 de ore.
450 gr faina(integrala sau 1/2 integrala si 1/2 tarate)1 lingura de drojdie uscata1 1/4 lingurita de sare360 ml de apa.
Faina, sarea si drojdia se amesteca, se adauga apa calduta si se amesteca doar pina ce se aduna toate impreuna, se acopera cu folie de plastic si se lasa in bucatarie timp de 14-16 ore, sau daca e vara si cald se poate pune in frigider pina a doua zi.Ceea ce place la lume e faptul ca poti jongla cu orele, o framinti de seara( framintat e un fel de a spune ca nu ia mai mult de 30 sec tot framintatul) si socotesti orele pt a doua zi cind vii de la lucru sa continui cu restul. Se poate lasa la dospit pina la 30 de ore.se rastoarna pe masa cu faina si incerci sa-i dai forma de piine( chiar ca n-are importanta, doar ca sa-i scoti putin aerul din ea)si o lasi la dospit alte 2 ore.incalzesti cuptorul la 500 F sau 260 c(sper ca am transformat corect) si pui in cuptor tava in care o coci ca sa fie fierbinte cind o rastorni in ea, de recomandat e o cratita cu capac, eu am pus intr-una de teflon, dar am pus si direct in tava fara capac, nu e nici o problema, NU SE LIPESTE DE LOC DE TAVA orice fel de tava folosesti, nu trebuie unsa, eu chiar am pus putin apa in tava.se coace pt 30 min acoperita(pt o crusta mai buna) si 15 min descoperita sau in total 45 min, am incercat si direct in tava de prajitura[/quote]

''COOKIES'' a la hungryeyes_ds


Am facut asa: am batut spuma un albus pe care l-am amestecat cu aceasta compozitie : fulgi de ovaz dati un clocot in lapte 0%( laptele sa treaca PUTIN peste fulgi, cat sa se umfle fulgii dar sa nu fie foarte moi) + sucul de la o porto dulce, inclusiv pulpa ei facuta pasta + scortisoara+ coacaze) Toate amestecate, iasa o compozitie nu foarte moale dar nici tare, cati sa poti sa-i aranjezi cu mana in forma de biscuiti rotunzi. Apoi la cuptor pe hartie cerata ( cam 20-25 min cred ca i-am lasat, intorcandu-i in timpul acesta si pe partea cealalta) Iasa ffff buni, dulci cat trebuie si merg de minune cu o cana de lapte dimineata sau ca o gustare.

RULCOZO-hungryeyes_ds

Ingrediente;

faina integrala[500g.]
apa[350 ml.
drojdie[1 cubulet proaspat sau 1 pliculet]
...........













Mod de preparare;




Se face un aluat din faina integrala,apa si drojdie.
Apoi,se intinde pe masa ca o foaie mai groasa si pe toata suprafata lui,pui ;branza de vaci 0%,presari fructoza cat vrei de dulce,scortisoara si smochine /capsuni,taiate[cate vrei].
Rulezi aluatul si il pui la copt.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Am facut si cu iaurt,afine congelate si coacaze negre uscate.

IATA!


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




RULCOZO CU CIRESE.




Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


RULCOZO CU CAPSUNI SAU MERE RASE.



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

MUSACA ``a la jenyk``




Ingrediente;


carne de vita tocata,ceapa verde,dovlecei,varza cruda,sare,piper,verdeturi[oregano,cimbru,marar,tarhon,foi de dafin]2 linguri ulei de masline,bulion sau rosii proaspte,oua,smantana,cascaval





MOD DE PREPARARE;


se taie ceapa si se caleste in ulei de masline,cu putina apa.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Se adauga carnea tocata de vita .

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Dupa ce s-a inabusit,se opreste fierberea.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Se pregateste cratita unde se vor pune straturi alternative de varza,carne,dovlecei .


Se incepe cu un rand de varza tocata[frecata in prealabil cu putina sare si piper],cimbru si foi de dafin

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Urmeaza carnea tocata,dupa ce a fost inabusita cu ceapa.Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Un strat de dovlecei,cu putin tarhon

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Un rand de carne si repetir pana se termina ingredientele principale!

La mine s-a terminat cu cel de dovlecei.

Se acopera cu apa,se presara verdeturi,1-2 foi de dafin si se da la cuptor,pentru 50 min.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Se scoate cratita si se intinde un strat de bulion,desfacut in putina apa.Apoi,din nou la cuptor,pentru 5 min.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Separat se bat 3-4 oua cu cascaval si putina smantana,pentru gratinare.
Cu acest sos se acopera musacaua si se da la cuptor,pentru 15 minute.Cand este gata rumenita,se scoate din cuptor si se portioneaza .

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Se serveste calda cu o lingurita de smantana degresata sau cu putin cascaval ras ,pus deasupra.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Pofta buna!