Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

joi, 4 octombrie 2007

CARNACIORI LA GRATAR CU LEGUME ''jenyk''




Se incolaceste carnaciorul[din carne de vanat,in cazul meu]si se pune in grataru' de teflon ,incins dinainte.Daca s-a fript pe o parte,se intoarce si pe cealalta,cu o paleta.
Garnitura;ceapa tocata si calita cu f.putin untdelemn, apa sau supa de pui,ardei gras,dovlecei si verdeata,sare,piper,tarhon.Pentru ca am avut si o conopida ratacita, am ales sa o prepar astfel;
Seaparat se lasa in apa rece cu sare cca 20-30 min.,o conopida desfacuta si apoi,fiarta in apa cu putina sare si un paharel cu lapte.Va capata o culoare super- alba.
Aceste legume le-am asezonat langa metru de carnat.
Pofta buna!

PIZZA LIPIDO-PROTEICA 'jenyk''





UN ALTFEL DE BLAT CARE MERGE LA PIZZA LIPIDO-PROTEICA, ESTE CEA CU FAINA DE SOIA;
INGREDIENTE;
-4OUA,4 LINGURI ,SARE,3-4 LINGURI DE FAINA DE SOIA




MOD DE PREPARARE;
INTR-UN CASTRON ,SE BAT BINE OUALE CU TELUL,SE ADAUGA PUTINA SARE SI APOI,FAINA DE SOIA.
ACEASTA COMPOZITIE O RASTORNI IN TAVA DE COPT[UNSA CU PUTIN ULEI]SI O BAGI IN CUPTORUL INCALZIT IN PREALABIL! SE LASA CAM 10.MIN.
SCOTI TAVA SI DEASUPRA PUI;
PASTA DE TOMATE FRECATA CU PUTIN ULEI SI APA[SAU KETCHUP DE CASA FARA ZAHAR,AMIDON],BUSUIOC,OREGANO,CIUPERCI TAIATE SI STOARSE,ARDEI GRAS MARUNTIT,JAMBON DE PUI[PIEPT DE PUI,SUNCA DE PUI,PESTE ...ORICE VREI SA PUI],MASLINE,CASCAVAL RAS SI APOI,INAPOI IN CUPTOR PT.20-30 MIN.,LA FOC MIC.
Pofta buna!







POFTA BUNA!






















PIZZA CU TON ''a la jenyk''









Acest aluat de pizza [CU FAINA INTEGRALA-CU TARATE]merge si cand vrem sa o facem cu piept de pui,salam,peste, sau carnaciori...orice!
Asadar,se face un aluat potrivit de moale din faina integrala si tarate[parti egale],un cub de drojdie proaspat dizolvat,sare si apa calduta[-o cana de 250ml.]
Se intinde compozitia rezultata[ca de clatia,putin mai densa ]in tava putin unsa cu untdelemn..Se da la cuptor si se coace pe jumatate!Apoi,se scoate si se pun pe deasura blatului;pasta de rosii [fara zahar] desfacuta cu putina apa [sau rosii decojite,oparite, pasate si bine scurse de zeama, pentru a nu inmuia coca],busuioc,oregano,ciuperci maruntite si stoarse,ardei gras tocat marunt, o cutie de ton maruntit in apa [sau in ulei],bine stors,cascaval ras.
Se da din nou la cuptor si se continua coacerea!



TON MARUNTIT SI BINE STORS!






SECTIUNE!POFTA BUNA!

CIOCOLATA DE CASA ''danamursa''

Retzeta de ciocolata[80%] e simpla:200 gr cacao,o cana de apa si vreo 7 lg de fructoza le pui la fiert pe foc mic pana se ingroasa,amestecand incontinuu.Apoi inchizi focul si pui 200 gr de lapte praf,chiar 250 gr,putin cate putin avand griuja sa nu faca cocoloase,2 esente de rom si la sfaresit merge cam o juma pachet de unt,eu am pus cam 1/6 din pachet,f putin,am vrut sa evit un pic untul,dar trebuie ca sa se intareasca,mie mi-a ramas un pic ca guma.Pui pe folie de aluminiu,intinzi pasta cu mana umeda de ulei,o impachetezi si la frigider cu ea.Eu am avut si niste alune pe care le-am rasnit,erau neprajite ca sa aiba Igul mai mic,se simte ca sunt neprajite dar nu ma deranjeaza,stiu ca pot sa mananc mai linistita.Se pot pune coacaze,iese ca ciocolata din comert cu stafide,o nebunie. Iese cam 7 ciocolati.
Timp de preparare;15min.

PARFAIT DE CACAO CU BRANZA DE VACI ''mico''

PARFAIT DE CACAO CU BRANZA DE VACI

- 500 g. branza de vaci 0,1% grasimi (prodlacta)
- 3 galbenusuri
- fructoza si cacao dupa gust (cam 3 lg cacao si 4lg fructoza)
- 1/2 fiola esenta vanilie (se poate pune si rom)
Se amesteca in blender cateva minute, apoi se adauga:
- un pumn de coacaze, nuci (eu am pus numai coacaze)
- o cutie smantana pt frisca de 200ml (batuta dar nu pana se alege untul!)
Se pune intr-un vas intins clatit cu apa rece si se da la congelator 2 ore.
Se poate renunta la frisca, eu am gustat inainte de a o adauga si era si asa f. buna sau se poate inlocui frisca cu iaurt.
Se poate face si cu branza de vaci nedegresata.

PARFAIT CU BRANZA DE VACI''mico''

PARFAIT DE CACAO CU BRANZA DE VACI

- 500 g. branza de vaci 0,1% grasimi (prodlacta)
- 3 galbenusuri
- fructoza si cacao dupa gust (cam 3 lg cacao si 4lg fructoza)
- 1/2 fiola esenta vanilie (se poate pune si rom)
Se amesteca in blender cateva minute, apoi se adauga:
- un pumn de coacaze, nuci (eu am pus numai coacaze)
- o cutie smantana pt frisca de 200ml (batuta dar nu pana se alege untul!)
Se pune intr-un vas intins clatit cu apa rece si se da la congelator 2 ore.
Se poate renunta la frisca, eu am gustat inainte de a o adauga si era si asa f. buna sau se poate inlocui frisca cu iaurt.
Se poate face si cu branza de vaci nedegresata.