Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

joi, 18 octombrie 2007

PRAJITURA CU BRANZA ''jenyk''







Ingrediente;
-4 oua,14-16 linguri fructoza[depinde cat vrei de dulce],18 linguri ulei,18 linguri lapte Monti[smantana diluata],12 linguri faina integrala,12 linguri tarate,2 linguri praf de copt.



Metoda de preparare;

Bate ouale si fructoza cu mixerul[telul], adauga uleiul ,pana se omogenizeaza bine.
Separat se amesteca fainurile cu praful de copt si se incorporeaza cu compozitia de mai sus,urmand si laptele,bineinteles.
Amestecul rezultat, trebuie sa curga ca un aluat de clatite[insa mai gros].





Se pune in tava hartie pergament [ ulei tapetat cu faina].
Se toarna un strat de blat[jumatate din compozitia de mai sus] si se da la cuptor[preincalzit].
Se coace prajitura la foc potrivit pt.20-25 min.




Se scoate si se pune umplutura de branza[facuta din;4 oua,un praf de sare,o mana de coacaze,putina fructoza[daca vrei mai dulcica]





Se rastoarna peste blatul copt anterior.




Se termina cu restul de aluat si se pune la copt +/-1h.





Scoasa din cuptor!Se lasa sa se raceasca in tava!




Apoi ,se portioneaza.


Sectiune!




Aceasta prajitura cu blat pufos si fraged,garantat ramane zile-n sir asa!


Cand vrei sa schimbi umplutura de branza, pe cea cu mere,nu-ti ramane decat sa le calesti cu fructoza[dupa preferinta],adaugi scortisoara,putina zeama si coaja de lamaie.

Un desert usor de pregatit!

PRAJITURA CU BRANZA ''mico''



Ingrediente;

2 oua întregi
7 linguri fructoza
9 linguri ulei
9 linguri lapte degresat
12 linguri faina (6 faina integrala de grau si 6 tarate de grau)
1 plic praf de copt dr. Oetker
1 fiola esenta vanilie
coaja rasa de lamaie
500g. branza de vaci degresata (sau 1kg. mere)
o mana de coacaze uscate


Metoda de preparare;

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pâna se încorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternând cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga când e luat cu lingura dar sa fie mai gros decât cel de clatite.

Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) în cuptor preîncalzit. Se scoate si se pune brânza sau merele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru aprox. 40minute. Când este gata se pudreaza cu fructoza pudra, se taie când este racita complet.

Daca se umple cu brânza :

500 g brânza de vaci degresata se amesteca cu 4 oua, o mâna buna coacaze si 2-3 linguri de fructoza (sau dupa gust).


Daca se umple cu mere;

1 kg de mere se curata, se taie si se calesc cu putina fructoza (cantitate dupa gust) pâna scade sucul pe care-l lasa. Când sânt calite se adauga un pic de scortisoara si se pun peste aluat.


_________________