Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 20 noiembrie 2007

OREZ BASMATI IN SITL INDIAN CU PESTE ''mico''






















INGREDIENTE;






Pt 4 persoane: 1,5 cana orez lung (basmati) 2 linguri ulei vegetal 1 baton scortisoara 2 prafuri nucsoara (n-am avut si am pus in schimb cardamon si curry) 2-3 catei usturoi intregi 1 lingura seminte chimen o lingurita sare piper 3 cani de apa 1 ceapa mica.

METODA DE PREPARARE;
Se spala orezul, se incinge uleiul si se calesc pe foc mic cateva minute,

amestecand: ceapa tocata marunt, usturoiul, scortisoara, chimenul, piperul. Se adauga orezul, se amesteca putin, apoi se pune apa, celelalte condimente praf.




Se fierbe acoperit cu capac 5 minute si se stinge focul.





Peste capac se mai pun cateva prosoape groase. Dupa 10 minute este bun de mancat. Se serveste cu o salata alaturi. Mie imi place cu peste la gratar cu lamaie sau peste in sos de rosii (fie si din conserva)._______