Persoane interesate
Totalul afișărilor de pagină
marți, 27 noiembrie 2007
TOCANITA DE VITEL ''jenyk''
INGREDIENTE;
pulpa de vitel,ceapa verde[uscata sau praz],dovlecei,usturoi,suc de rosii,verdeata,sare,piper,foi de dafin,patrunjel,ierburi aromatice.
METODA DE PREPARARE;
Se pune intr-o oala la fiert, pulpa feliata in apa,sub capac.Dupa e aproape fiarta,se taie bucatele mici si se pune in cratita ce urmeaza a se prepara.
Se adauga ceapa si ardeii tocati,se toarna ulei extravirgin de masline si se acopera cu apa.Se potriveste de sare si piper si se lasa la foc mic,sa se inabuse.
Incercam daca s-a fragezit bucatile de vita si daca-s gata,punem rondele de dovlecei , acoperite de apa si se dau la cuptor ,pana ce scade bine de tot zeama.
La sfarsit bulionul desfacut cu putina apa,usturoi pisat,condimente,patrunjel.
PUI CROCANT CU CONOPIDA ''jenyk''
INGREDIENTE;
-un pui intreg,buchetele de conopida,ceapa intreaga,sare,piper,ierburi aromatice,boia dulce de ardei.
METODA DE PREPARARE;
Se spala bine puiul,se da cu sare,piper si boia pe ambele parti.
Se asaza intr-o tava ,uns cu putin ulei extravirgin de masline,langa o ceapa taiata in 4 ,cu putina apa si apoi,se baga la cuptor.
Intre timp,pregatim conopida care se desface buchetele,se fierbe in apa cu sare si putin lapte ,timp de 10 -15/min.
Se scurge de apa si apoi,incadram puiul cu ea.Se presara conidimente si se baga din nou la cuptor si lasam pana ce puiul devine crocant si rumen.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)