Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

marți, 11 decembrie 2007

MUFFINS AU CHOCOLAT DE NINI ''a la mico''





INGREDIENTE


200ml lapte degresat
200ml ulei floarea soarelui
2 oua
2 albusuri
240g. faina conforma, adica cu IG mai mic sau egal cu 35 (eu am folosit soia, care absoarbe f. mult lichid si a trebuit sa ma completez cu lapte si ulei ca sa pot amesteca, era o pasta f. groasa, deci la soia ar treb micsorata cantitatea, poate 220 g.)
1 plic praf de copt
120g. zahar, am pus fructoza 80g. si nu prea erau dulci, ar trebui cam 100g.
70g. cacao

METODA DE PREPARARE



Intr-un castron mare se amesteca cu telul faina cu fructoza si cacaoa, apoi praful de copt. Se adauga cate putin si se amesteca: uleiul, laptele, cele 2 oua.
In alt castron mai mic se bat spuma tare cele 2 albusuri.
Se ia o lingura cu varf din spuma de albus si se incorporeaza in compozitia din castronul cel mare. Apoi se pune toata spuma si se amesteca de jos in sus cam de 8-9 ori.
Se pune compozitia cu o lingura in formele de muffins pana aproape de margine si se coc in cuptorul incins la 180 grade timp de 8min. in reteta originala;




Eu le-am copt la foc potrivit 30min. (se incearca cu scobitoarea)
Tips:




- pentru aroma am pus coaja rasa de portocala, esente de rom si de vanilie
- era bine daca puneam si cateva coacaze
- se poate puna glazura peste ele din ce vreti voi sau nuci, alune


SECTIUNE!