Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

luni, 11 februarie 2008

HUMUS CU VINETE ''mico''



INGREDIENTE;





O combinatie de vinete cu humus:
un pachet de 450g vinete decongelate, o cana de naut fiert, 3 linguri de tahini, o ceapa cruda, o capatana usturoi, ulei masline.


Toate bagate in robot - iese o nebunie.
Se decoreaza cu felii de rosii.
Pofta buna!

TORT CU BLAT FARA FAINA SI DOUA CREME MOUSSE ''mico''









BLATUL;


Ingrediente:
5 oua
100 gr. fructoza
40 gr. cacao
arome
preparare:
galbenusurile se amesteca cu fructoza, apoi se adauga cacao, si la sfarsit albusurile batute separat.
Se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Se tine in cuptor la foc potrivit f.f. putin cca 10 minute.
Tava mea este cu d=26cm.

CREMA DE CIOCO (mousse)


Ingrediente:
3 galbenusuri, 3 albusuri, 100 gr fructoza, 1 cutiuta (200 gr.) smantana pt frisca, 1 pliculet gelatina (10 gr), 150g. cioco neagra, vanilie,
bucatele de portocale
preparare:
gelatina am pus-o la inmuiat in apa rece
ciocolata am topit-o
galbenusele le-am spumat cu jumatate din cantitatea de fructoza
albusele le-am spumat cu cealalta jumatate din cantitatea de fructoza
smantana am batut-o bine si am amestecat-o cu galbenusele, albusele si gelatina topita pe abur, am adaugat vanilie si la sfarsit ciocolata topita
Crema de cioco se aseaza peste blat, dupa ce s-au pus bucatelele de portocale si se da la frigider.






Sau varianta fara frisca dar cu ciocolata:
200g ciocolata 70% cacao
4 oua
arome
Ciocolata se topeste la bain marie, se adauga aromele. Intre timp se bat albusurile spuma. Cand ciocolata a ajuns la temperatura camerei, se incorporeaza galbenusele si apoi albusurile batute spuma.

CREMA DE PORTOCALE(mousse)



Ingrediente:
3 galbenusuri, 3 albusuri, 60 gr fructoza, 1 cutiuta (200 gr.) smantana pt frisca, 1 pliculet gelatina (10 gr), zeama de la 2 portocale si coaja de la o portocala.
preparare:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala pana devin spumoase si aproape albe. intr-un castron se amesteca sucul de portocale cu gelatina si se lasa sa se inmoaie 5 minute dupa care se pune la bain-marie ca sa se topeasca gelatina.se amesteca apoi cu spuma de galbenuse. se bate frisca si albusurile si se amesteca toate impreuna. se pune in forma si se lasa 12 ore la intarit.



SECTIUNE;