Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 22 octombrie 2008

SARATELE CU GHIMBIR SI CHIMEN `` a la jenyk``




Gingerul(Ghimbirul),este o planta erbacee
puternic aromata,cu gust astringent ,picant si răcoritor ca şi cel al citricelor.
Dupa ce se curata de coaja, se rade pe razatarea mica.Se foloseste doar jumatate din cel expus in poza ,de mai jos.













INGREDIENTE
;
2 cutii de crema proaspata de vaci 0.2 %Mg.,1 pahar cu iaurt de 0.1 grasime(500g.),ginger(ghimbir)ras,1 pliculet de chimen,1 lingurita de sare(dupa gust!),2-3 linguri de ulei de masline,1 cana jumatate de faina integrala si 1 cana jum.de tarate ,1 lingura de gluten,1 pliculet de drojdie uscata.Poti inlocui daca nu ai,cu 1 cubulet de drojdie proaspata sau 1 plic de praf de copt).









PREPARAREA
;

Se deşarta crema si iaurtul intr-un lighean.





Se adauga,sare dupa gust,chimenul,uleiul de masline,





si ghimbirul ras,proaspat





Separat,intr-o copaitza ,am amestecat ingredientele uscate;faina integrala,taratele,pliculetul de drojdie uscata,o lingura de gluten..










Impreuni fainurile si le rastorni peste celelalte ingrediente,amestecand cu lingura..






Apoi, framanti aluatul, usor cu mana.Daca vi se pare ca nu s-a legat bine, presari faina integrala, pana ce obtii o coca potrivit de moale.







O lasi sa seodihneasca jumatate de ora in farfurie,timp in care preincalzesti cuptorul.




Formezi guguloaie cu mana umezita si le asezi in tava teflonata sau captusita cu foaie de silicon





Se traseaza linii cu furculitza, pe toata suprafata lor






Inainte de a le coace,se manjesc cu ouale batute(cu pensula)






se introduc in cuptorul preincalzit pentru cca 25-30 min.










Rumenite,pe ambele parti!





Le poti modela dupa cum doreste fiecare...




SUPA CU GALUSTE `` la mico``






GALUSTE MONTI PENTRU SUPA
;

2oua
1 lingura cu varf faina integrala
1lingura cu varf tarate mari
1lingura rasa soia
1lingurita gluten
1lingurita delikat de la plafar
1lingurita ulei masline
1vf cutit praf de copt
1vf cutit sare, piper daca vreti
Se bat ouale cu sarea cu furculita, se adauga celelalte ingrediente
Se ia cu lingurita inmuiata mereu in supa si se pun sa fiarba in supa clocotinda aproximativ 20 min, dupa care se adauga o ceasca de apa rece si se pune capacul.

PIZZA MARGHERITA `` a la mico``





INGREDIENTE
;

1ou
180g unt,
300g branza telemea (a mea a fost f. uscata)
1cana kefir (se poate pune iaurt sau smantana diluata sau apa)
3 linguri chimen
450g faina (am pus 250g faina integrala de grau, 100g tarate, 50g faina de soia, 50g gluten)
1lingurita praf de copt

PREPARAREA
;
Se amesteca toate bine, se aduna si se tine in grigider daca avem prea multa coca,lasand si pe altadata.
Se unge tava cu ulei sau unt, se intinde pe ea aluatul de pizza.




Deasupra se pun felii de rosii proaspete sau din conserva.
Se presara cu piper, sare, busuioc, ulei masline.
Peste rosii se pun din loc in loc felii de mozzarella.
Se coace in cuptorul incins 20-25 min.







Sectiune.


SARATELE ``a la mico``





INGREDIENTE
;
1ou + 1ou pt uns deasupra
180g unt, restul de 20g se opresc pt unsa tavile
300g branza telemea (a mea a fost f. uscata)
1cana kefir (se poate pune iaurt sau smantana diluata sau apa)
3 linguri chimen
450g faina (am pus 250g faina integrala de grau, 100g tarate, 50g faina de soia, 50g gluten)
1lingurita praf de copt

Metoda de preparare;


Se amesteca toate bine, se aduna ca o minge si se baga in frigider 1-2 ore.
Se intinde cate o bucata cu facaletul foaie de aprox.5mm si se taie cum vreti voi. Se ung cu ou batut si se coc in tava unsa si cuptorul incins 20min.