Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 25 octombrie 2008

PAINE CU FAINA DE SOIA``a la mico ``(doi_friends)

(IG 33)
INGREDIENTE;

250 g faina integrala de grau
100 g faina de soia
50 g gluten
50 g tarate
2 lingurite de sare
1 pliculet drojdie uscata Dr.Oetker
1 lingurita rasa fructoza
1 lingura plina cu ulei de masline
350 ml apa calduta
seminte de susan dupa dorinta

MEOTDA DE PREPARARE;


Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se framanta bine (al meu framanta bine in cam 3-4 minute) ; se lasa coca rezultata la dospit, in tava acoperita cu o punga de plastic, langa focul de la aragaz, cca o ora; Se umezeste deasupra cu o pensula cu apa calduta si se presara susanul .
Se coace in cuptorul incins in prealabil, cca 1 ora - poate e nevoie de chiar 2 ore, caci painea mea a iesit dupa o ora cam umeda la interior.

PLACINTA DE DOVLECEI ``ala mico``






INGREDIENTE
;
1,2kg. dovlecei necuratati de coaja, rasi, nescursi de zeama (eu i-am taiat bucati si i-am dat prin robot)
100g faina integrala
100g tarate de grau
1lgta praf de copt amestecata cu fainurile
3 oua
3 linguri cu varf fructoza
½ fiola esenta vanilie, scortisoara, coaja rasa lamiae
2 linguri ulei (am avut de floarea soarelui presat la rece)
2 cesti kefir facut de mine (aprox. 300ml) Se poate inlocui cu iaurt, lapte batut sau branza vaci
o mana de coacaze uscate






PREPARAREA
;
Se amesteca toate si se toarna in tava tapetata.





Se niveleaza cu o spatula si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit 45min.




Se pudreza cu fructoza si scortisoara.