Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină

joi, 26 februarie 2009

CIORBA DE PUI (jenyk)





INGREDIENTE;

1 pui dezosat,1 morcov mic ,1 telina (tija),ceapa,ardei gras rosu congelat si 1 crud verde ,1 dovlecel,suc de rosii DIVELLA,sare,piper ,frunze de telina(patrunjel),pasta de ardei picanta.







MOD DE PREPARARE;


Carnea de pui se curata,se portioneaza,dezoseaza si se oparesc in apa sarata pentru 5-10 min.





Intr-o oala cu apa ,se pun zarzavaturile(de mai sus!) curatate si spalate.Mai putin dovlecelul pentru ca fierbe cel mai repede.
Dupa ce incep legumele sa fiarba ,se pun bucatile de pui .Acoperim oala cu capac si lasam sa fiarba la foc mic ,pana se inmoaie legumele.
Completam cu apa fierbinte,de fiecare data cand secatuie de zeama,adaugam dovlecelul taiat in cubulete,si apoi,se sareaza,pipereaza dupa gust.

Spre final adaugam sucul de rosii.
Cine doreste acrita,poate pune bors) .Acesta trebuie pus dupa ce l-am fiert separat cu o ceapa crestata in 4 si apoi,rasturnat in oala cu ciorba.
Se mai lasa sa dea cateva clocote si se trage de pe foc.La sfarsit, adaugam frunzele de telina sau/si patrunjelul.
Se poate drege cu un ou batut si cu smantana.

Si pentru ca imi place mai picant,am pus un varf de lingurita de pasta de rosii la borcanel...EVIDENT,picanta,in loc de ardei iute.
Foarte delicioasa!